Kā tikt vaļā no Vatlera, Zatlera un Buša?

Kā tikt vaļā no Vatlera?



VDK telefonintervijā atbild Zaldis Vatlers: „Ak ta’ apnicis jums esmu jau. Ātri gan! Kā tikt vaļā no Zalda Vatlera? Vajadzēs tādu riktīgi treknu aploksni. Bet nu klausās, ko ta’ tādu jums esmu nodarījis. Ja dosiet tādu kārnāku aploksnīti, tad jau varēsim ko sarunāt! Esmu taču Latvijas rezidents!!!”




„Kā tik vaļā no Zatlera?” jeb izvilkums no Satversmes

48. Valsts Prezidentam ir tiesība ierosināt Saeimas atlaišanu. Pēc tam izdarāma tautas nobalsošana. Ja tautas nobalsošanā vairāk nekā puse balsotāju izsakās par Saeimas atlaišanu, tad Saeima uzskatāma par atlaistu un izsludināmas jaunas vēlēšanas, kurām jānotiek ne vēlāk kā divus mēnešus pēc Saeimas atlaišanas.

50. Ja tautas nobalsošanā vairāk nekā puse no nodotām balsīm izsakās pret Saeimas atlaišanu, tad Valsts Prezidents uzskatams par atlaistu un Saeima ievēl jaunu Valsts Prezidentu uz atlaistā Prezidenta atlikušo pilnvaru laiku.

51. Uz ne mazāk kā puses visu Saeimas locekļu priekšlikumu, Saeima slēgtā sēdē ar ne mazāk kā divu trešdaļu visu Saeimas locekļu balsu vairākumu, var nolemt atlaist Valsts Prezidentu. Pēc šāda lēmuma Saeima nekavējoši ievēl jaunu Valsts Prezidentu.

52. Ja Valsts Prezidents atsakās no amata, nomirst vai tiek atsaukts pirms viņa amata laiks izbeidzies, Valsts Prezidenta vietu izpilda Saeimas priekšsēdētājs, kamēr Saeima izvēl jaunu Valsts Prezidentu. Tāpat Saeimas priekšsēdētājs izpilda Valsts Prezidenta vietu, ja pēdējais atrodas ārpus valsts robežas vai citādi aizkavēts izpildīt savu amatu.

54. Valsts Prezidentu var saukt pie kriminālās atbildības, ja tam piekrīt Saeima ar ne mazāk kā divu trešdaļu balsu vairākumu.


Kā tikt vaļā no Buša?





Bormunds Neļskis nebūs Zalda Vatlera preses sekretārs

VDK, 13.jūnijs

Zalda Vatlera privātais literāts Bormunds Neļskis turpmāk vairs nebūs viņa preses sekretārs, tā šorīt Latvijas Radio sacīja Zaldis Vatlers. Jaunievēlētais Rezidents Zaldis Vatlers esot pieņēmis šo lēmumu, jo Bormunds Neļskis esot bijis labs palīgs "strādājot duetā," bet komandas darbam viņš neesot piemērots. Bormunda Neļska viedoklis gan vēl nav zināms.

Zalda Vatlera atbalstītāju vidū ir neizpratne, jo nav atrasts cilvēks, kurš Bormunda Neļska vietā turpinās rakstīt dzejoļus Zalda Vatlera tēla spodrināšanai. VDK jau ziņoja, ka Bormunds Neļskis ir sācis rakstīt operu par Zaldi Vatleru un trim himērām. Kāds būs šīs operas liktenis nav zināms.

Zaldis Vatlers slepeni veido savu komandu

VDK, 11. jūnijs.

No drošiem avotiem kļuvis zināms par Zalda Vatlera centieniem izveidot savu prezidenta komandu. Aģentūras ziņo par Zalda Vatlera konfidenciālām sarunām ar "dažādu ārvalstu" iestādēs strādājošiem "augstas klases" profesionāļiem. Pagaidām jaunās komandas kandidātu vārdi netiek atklāti, jo iespējamajiem Vatlera komandas dalībniekiem esot darba saistības ar nopietnām ārzemju iestādēm.

VDK ir no ļoti konfidenciāliem avotiem kļuvis zināms, ka Zaldis Vatlers veic pārrunas ar diviem "dažādās ārvalstu" iestādēs strādājušiem augstas klases profesionāļiem. Zaldis Vatlers nedēļas nogalē pēc Rezidentes balles bija devies un Ņujorku, lai tiktos ar iespējamo padomnieku finanšu un dienestu romānu lietās- Polu Vulfovicu, kurš iepriekš vadījis Pasaules Banku un varētu sniegt ļoti vērtīgus padomus jaunajam Latvijas Rezidentam. Vulfovics gan vēl nav sniedzis savu galavārdu par iespējamo darbību Zalda Vatlera komandā.

Ņujorkā Zaldis Vatlers tikās ar vēl vienu ļoti spējīgu iespējamo padomnieku. VDK rīcībā ir ziņas, ka par dalību Zalda Vatlera komandā ir interesējies Donalds Ramsfelds. Ramsfelds pats esot ieradies pie Vatlera viesnīcā, bet Ramsfelda preses cilvēki to kategoriski noliedz. Ramsfelds esot ļoti ieinteresēts sadarbībā ar Vatleru. Ja Vatlers izlems Ramsfeldu pieņemt savā komandā, Latvijas drošības politiku gaida nopietnas izmaiņas. Ramsfelds esot solījis ieviest jaunu principu-- visur, kur šauj, Latvija ir klāt un bliež nost visus, kas šauj. Ramsfelds domā, ka ar šādu taktiku Latvija varētu iedibināt mieru Tuvajos Austrumos, Irākā, kā arī likvidēt tādus totalitārus režīmus kā Irāna, Kuba un Ziemeļkoreja. Kur ņemt papildus līdzekļus Ramsfelda operācijām, Vatlers nezinot, bet viņš ir gatavs ziedot šīm operācijām savas aploksnes, jo šīs operācijas paceltu Latvijas un tās Rezidenta tēlu vēl nebijušos augstumos.

Bonuss: VDK izsaka minējumu, ka patiesais četru Augstā Nama Darbinieku (un suņa, par kuru neviens nerunā) vizītes iemesls Kubā patiesībā nav naivā atruna par "pieredzes apmaiņu", bet izlūkmisija. VDK divkārt noliec galvu šo četru (piecu) varoņu priekšā: pirmkārt, par savas reputācijas palikšanu zem plašsaziņas līdzekļu smagā vesera; otrkārt, par pašaizliedzīgumu, dodoties tik bīstamā uzņēmumā un saņemot tikai LR normatīvajos aktos noteikto pieticīgo dienasnaudu.

VDK: Zaldis Vatlers izsaka sašutumu par pateicību pieprasīšanu no viņa

VDK, 11.06.2007.

Zaldis Vatlers izsaka sašutumu par to, ka valsts algoti darbinieki, viņam griežoties vairākās iestādēs un savu bērnu skolā, pieprasa pateicības. Nesen Vatlera kungam bija nepieciešama kāda izziņa, bet attiecīgajā dienestā ierēdnis uzsācis ar viņu sarunu tikai pēc "aploksnītes" iedošanas. Savukārt vakar Vatlera kungs saņēmis vēstuli no skolas, kurā mācās tā atvases, ar piedāvājumu par attiecīgu brīvprātīgu atlīdzību sūtīt savus bērnus īpašā elitārā klasē. Abos gadījumos iesaistītās personas norādījušas, ka to autoritāte ir jaunais valsts prezidents un viņi sekos tā piemēram it visā.

"Kā šie ļaudis var nesaprast tik vienkāršas lietas. Ja pateicību pieprasa lielas valsts slimnīcas ārsts un, kā redzam, valsts prezidenta cienīgs kandidāts, tas ir pieņemami. Bet kā gan kaut kāds tur pedagogs vai ierēdnis var iedomāties no manis pieprasīt pateicību par izziņas izsniegšanu vai manu bērnu mācīšanu iestādē, kur darba vidi un atalgojumu jau nodrošina manis maksātie nodokļi!", saka Zaldis Vatlers.

Valsts Izņēmumu Dienests (VID), reaģējot uz Zalda Vatlera izteikumiem, aicina visus ierēdņus, pedagogus un citus valsts darbiniekus ierasties VID un brīvprātīgi
aptuveni noteikt līdz šim saņemtās pateicības un pateicību saņemšanas plānu gada atlikušajiem mēnešiem, kā arī laicīgi gatavot pateicību ieņēmumu plānu 2008. gadam.

Aptaujātie eksperti no NVO "Atņemtus", sabiedrības par aizklātību "Kulaks" un sabiedrības mērījumu centra "Latvijas Kakti" tomēr neatbalsta šādu VID ieteikumu, jo sabiedrībā tomēr ir jāpastāv atšķirībām starp nozīmīgām personām un parastiem cilvēkiem. Korupcijas Veicināšanas un Atbalsta Biedrības (KVAB) pārstāve J.Berze norāda, ka Latvijai nav labi atšķirties no tās partnervalstīm, piemēram, Kirgizstānas, Tadžikistānas un Ķīnas - pateicības pieklājas saņemt tikai personām ar augstu sociālo, politisko vai citu statusu, vai ja tās gatavojas ieņemt augstu amatu.