Valsts prezidents Valdis Zatlers 30. augustā tikās ar Saeimas priekšsēdētāju Induli Emsi


BETA, 30.08.2007.

30.augustā prezidents tikās ar Saeimas priekšsēdētāju Induli Emsi. Tikšanās notika pēc prezidenta iniciatīvas, lai dalītos pieredzē kā rīkoties krīzes situācijās. Saeimas priekšsēdētājs informēja Valsts prezidentu par savu iespējamo rīcību situācijā, kas radusies pēc plašsaziņas līdzekļos izskanējušās informācijas par iespējamo Ģenerālprokuratūras lūgumu noņemt I.Emsim deputāta imunitāti. Savukārt prezidents uzskata, ka I.Emsim vajadzētu vērsties Valsts Izņēmumu Dienestā (VID), kur situācijai aptuveni mēneša laikā tiks rasts optimāls risinājums.

Valsts prezidents uzskata, ka notikušais nemet aizdomu ēnu uz Saeimas priekšsēdētāja Induļa Emša reputāciju un nopietns izvērtējums no Zaļo un Zemnieku savienības vadības puses nav nepieciešams. Koalīcijai, partijai un Saeimai vajadzētu kolektīvi iestāties par savu priekšstāvi tāpat kā tā savlaik iestājās par prezidentu.

Tikšanās noslēgumā I.Emsis apsolīja informēt Valsts prezidentu par situācijas tālāko attīstību, bet prezidents apsolīja par apspriedi izplatīt publisku paziņojumu.

Sižets par šo darba sanāksim LR1 šeit.

TV3 sižets lejāk:


Nav komentāru: