Pans Krekšķis jautā...

... ja Kalvītis Lemberga vietā atkāptos no mēra amata līdz viesta skaidrība par viņa nevainību, tad kāpēc Kalvītis vēl nav atkāpies no premjerministra amata līdz mazinājusies viņa partijas un viņa valdības uzturētā inflācija?

Zatlers: skolā es iemācījos saprast, kas notiek ar mani

Valsts prezidents Valdis Zatlers šodien uzrunāja pedagogus Jelgavā, kādas nozīmīgas konferences ietvaros. Prezidents pēdējā laikā ir daudz izteicies par Latvijas izglītības sistēmu, sakot, ka izglītības sistēmai nav konkrēta mērķa.


Prezidents kritizē pastāvošo izglītības sistēmu, bet priecājas par savu izglītību, kas iegūta pirms 35 gadiem.

"Pats esmu mūsu Latvijas izglītības produkts," atzina prezidents, uzsverot, ka skolā bez pamatlietām - lasīšanas, rakstīšanas un rēķināšanas - iemācījies arī saprast, "kas notiek ar mani".

"Ja nebūtu šīs skolas aiz manis, es neko savā dzīvē nebūtu sasniedzis," uzsvēra Zatlers, piebilstot, ka gājis vienkāršā skolā, ziņo BNS.

Paldies Dievam, ka skolā prezidentam iemācīja kaut ko citu, ne tikai rakstīt, lasīt un rēķināt, jo tad jau mums būtu intelektuāli ļoti vājš prezidents. Šī prezidenta prasme saprast, "kas notiek ar mani" viņu ir glābusi ļoti daudzās situācijās. Iespējams, tieši šīs prasmes dēļ Aigars Kalvītis un Andris Šķēle nolēma Valdi Zatleru izvirzīt par Valsts prezidentu. Tas jau nav tik būtiski vai Zatlera kungu skolā iemācīja, vai neiemācīja, kur atrodas Kosova un vai tur albāņi dzīvo "tūkstošiem gadu," jo būtiskākais ir tas, ka prezidents saprot, "kas notiek ar viņu."

Avoti: BNS, www.wienerzeitung.at

Politiskais hameleons

Mediji jau rakstījuši, ka pusei Latvijas sabiedrības par presidentu Zatleru nav viedokļa. VDK izsaka minējumu, ka tas ir nevis Zatlera prasmes noformulēt viedokli trūkuma dēļ, bet tāpēc, ka Latvijas politiskajā zvaigznājā ir parādījies jauns tēls - hameleons. Zatlers jau iepriekš ir demonstrējis spēju pielāgoties sarunas biedram, pat Ķīnas žurnālistam. No Zatlera ikviens saņem to, ko gaidījis.


Nu šai parādībai ir arī jauna izpausme. Kā novērojams fotogrāfijās, valsts prezidents burtiski "maina krāsu" atkarībā no tā, cik oranžu viņu attiecīgā persona vēlas redzēt.




Ja lasītāji arī novēro un iekš foto fiksē Zatlera krāsas maiņas brīžus, lūdzam tos iesūtīt bloga satura papildināšanai uz vatleradraugukopa@gmail.com.


Avots: president.lv

VDK: Zatlers jau IR kļuvis par iedvesmojošu prezidentu!


Šonedēļ amerikāņu žurnāls Business Week rakstīja, ka: "Zatleram ir iespējas kļūt par iedvesmojošu Valsts prezidentu" (Oriģinālvalodā). VDK saka-- Valdis Zatlers jau ir kļuvis par iedvesmojošu Valsts prezidentu! Raksta autors domā, ka Valda Zatlera vājās puses ir viņa lielā iespēja, jo prezidents Zatlers ar saviem "slikti piestāvošajiem uzvalkiem un vājo Angļu valodu" reprezentējot šodienas Latviju. Tāpat raksta autors min, ka Zatleram īpaši jau nekaitēs runas par "aplokšņu naudām," jo "kukuļus ārstiem, policistiem un ierēdņiem Latvijā ir devis gandrīz katrs pieaugušais." Zatlera trumpis esot viņa pievēršanās iekšpolitikai.

Zatlers jau ir paspējis iedvesmot ļoti daudzus! Piemēram www.zatlers.blogspot.com un www.zatlers.lv, kā arī daudzus jo daudzus interneta emuāristus. Tāpat Zatlers iedvesmo tos, kuri līdz šim ir godīgi maksājuši nodokļus, pārdomāt savu rīcību. Zatlers iedvesmo arī intelektuāļus ar savu "filozofiju", kura bija plaši lasāma žurnālā Rīgas Laiks.

Zatlers ir jau mūs visus iedvesmojis! Zatlers ir MŪSU PREZIDENTS!

Avoti: www.vdiena.lv, www.businessweek.com, www.president.lv

Zatlers ir beidzot uzzinājis, ka Latvijā tomēr ir oligarhi un viņu esot vairāk par trim!

Valdis Zatlers pirmdien, 13.augustā nāca klajā ar sensacionālu paziņojumu-- Latvijā ir oligarhi un viņi nav vis trīs, bet gan vairāk. Oligarhu vārdus, arī to, kuri būtu tie pārējie bez zināmajiem LŠŠ, prezidents gan nenosauca.

Vēl pirms diviem mēnešiem Valdis Zatlers teicās neko nezinām par oligarhu esamību Latvijā un arī neko par viņiem nevēlējās zināt. Viņš teica: “Es par oligarhiem tiešām neko nezinu, un par oligarhiem arī neko negribu zināt”.


Ir pagājuši divi mēneši un nu prezidents pat zina, kas ir Latvijas oligarhi. Ir piepildījušies žurnālista Jāņa Dombura viedie vārdi: "Varbūt (par oligarhiem) būs jāzina." Patiešām, tas Valsts prezidentam ir jāzina.

Pans Krekšķis jautā: Vai tiešām diviem mēnešiem bija jāpaiet, lai jaunais prezidents secinātu, kas Latvijā pieņem valstiski būtiskus lēmumus?

Avoti: BNS, www.vdiena.lv

Daugava, fui, Gauja...


Valsts prezidents Valdis Zatlers kā jau prezidentam pienākas apmeklē visus svarīgākos pasākumus šajā valstī. Prezidentam ir jābūt tuvu tautai tādēļ nedēļas nogalē viņš devās tur, kur devās liela daļa tautas-- uz Siguldu! Piektdien un sestdien prezidents piedalījās Siguldas 800 gadu svinību pasākumos.

Grib viņš vai ne, viņa jaunais amats-- Valsts prezidents, pieprasa, lai viņš daudz uzstātos un atklātu dažādus pasākumus. Tā arī piektdien viņš kāpa uz Siguldas pilsdrupu skatuves un teica runu, atklājot Siguldas 800 gadu svinības.

Prezidents bija nosvērts un pacilāts kā visi svētku dalībnieki. Tomēr prezidents vienā runas brīdī teica: ".. Sigulda pie Daugavas, fui, Gaujas.." Viesi par to gardi smējās, bet velti.

Valdis Zatlers nekļūdījās. Viņš vēlas mainīt latviešu apziņā esošo arhetipu, ka mūsu likteņupe ir Daugava. Nē, mūsu likteņupe ir Gauja, tieši tādēļ prezidents sākotnēji pateica Daugava un tad skaidri norādīja-- mūsu īstā likteņupe ir Gauja!

VDK pievienojas prezidentam un saka: "Daugava, fui, Gauja!"

Avots: www.sigulda.lv

Poļu tautas sveiciens Valdim Zatleram



Poļu tauta sūta sveicienus Latvijas Valsts prezidentam Valdim Zatleram un novēl viņam visu labāko. Tā kā arī poļu tautai ir jokains prezidents Lehs Kačinskis, poļu tauta labi saprot latviešu situāciju.

Igauņu jaunatnes sveicienu Latvijas prezidentam var apskatīt šeit.

Paldies Zalteram!