Vai Drošības policija ir likvidējusi VDK?

Pirms kāda laiciņa viens bloga lasītājs uzdeva jautājumu "hej.. bloga veidotāji. Jūs drošības policija notvēra? ". Paldies dievam, nē! Tomēr ir uznākusi radoša krīze un depresija, vērojot politiskās perpētijas ap Emša kungu turpinās radoša krīze un depresija, vērojot politiskās perpētijas ap Ruk Ruk kungu.

Kamēr mūsu radošās enerģijas turpina pārdzimt jaunā veidolā, lasītāju ievērībai kāds teksts... Ap š.g. augustu ar VDK sazinājās kāds žurnālists Nezālīša kungs (vārds mainīts) no medija, kura nosaukums skan ļoti līdzīgi vārdu salikumam "Kas vairs nav jauns?", un uzdeva mums 10 jautājumus. Tomēr laikam cienījamo skribentu Vatlera Draugu Kopas atbildes neapmierināja un publikācija nesekoja. Tāpēc publicējam šo materiālu blogā.



Vatlera Draugu Kopas atbildes uz "Kas vairs nav aktuāls?" žurnālista Nezālīša kunga jautājumiem









1. Pastāstiet par sev- kas tad ir cilvēki no VDK, ko viņi dara ārpus tā laika, ko pavada šajā draugu kopā.


Mūs sauc Steven Holcomb, Jānis Aploksnis, Pans Krekšķis. Esam bloga kodols, tomēr blogam kontributē arī mūsu draugi un citi aktīvi pilsoņi. Esam daži no tās sabiedrības daļas, kurai nav vienalga, kas notiek Latvijā un kuru īpaši interesē Latvijas prezidenta Valda Zatlera domas un darbi. Mūsuprāt Valdis Zatlers no preses un citu mediju puses tiek nepamatoti nomelnots un pietiekami netiek atspoguļots. Tāpēc mēs vēlamies būt un esam tie, kas seko līdzi viņa gaitām un sakāmajam un sniedz tautai sabalansētāku skatījumu.


Par vilšanos daudziem, mēs neesam ne kādas opozīcijas, ne pozīcijas, ne arī nevalstiskā sektora projekts.Varbūt pat jāsaka "diemžēl", bet neesam saņēmuši naudu ne no viena politiska vai citāda spēka. Pārtiekam no sava sūrā pamatdarba augļiem. Mēs arī neesam nekad bijuši bieži minētās pret Valdi Zatleru vērstās kampaņas sastāvdaļa. Mūs neatbalsta ne Delna, ne Soross un mēs par vietu zem saules cīnamies paši saviem spēkiem.


Vēl - esam zaļi domājoši ļaudis. Brīvajā laikā, kā jau vidējais Latvijas intelektuālis, dzeram vīnu un alu un lasām grāmatas.




2. Kas ir lapas finansētājs? Un, ja nopietni, kaut kādas izmaksas taču ir?



Labas idejas realizēšana mūsdienās var finasiālā izteiksēm nemaksāt pilnīgi neko. Un mūsdienās šo ideju ir iespējams arī bez maksas izplatīt dažādos medijos. Bloga izmaksas pagaidām ir apaļa nulle. Vienīgie izdevumi ir 33 lati, ieskaitot nodokļus, par reklāmas banneri, kuru izmantojām mājas lapas popularizēšanai Pirmā truša inaugurācijas pasākumā Andrejsalā.


Mājas lapas izveidei izmantojam vienu no populārajām blogu platformām—www.blogger.com, kas ir Google uzturēts bezmaksas serviss.Tuvākajā nākotnē gribam izveidot videoeposu par mūsu elku. Ja kādu pusi ieinteresē šīs idejas realizēšana, aicinām rakstīt uz vatleradraugukopa@gmail.com.


Mūs interesē atbalsts satura, domu un tehniskā atbalsta veidā, ne naudas ziņā.




3. Vai Drošības policijas darbinieki, pārbaudot Valsts prezidenta iesniegumu, bija pie jums personiski vai arī lika ierasties uzpratināšanām? Ja jā, kā noritēja šīs tikšanās?



Neviens no Drošības policija (DP) ar mums nav kontaktējies un mēs arī ar DP neesam kontaktējušies. Ir gan doma Prokuratūrā pieprasīt izvērtēt DP likumību, pieņemot privātpersonas Valda Zatlera iesniegumu, bet to vēl neesam realizējuši.


Mūs tiešām pārsteidza, ka DP pieņēma privātpersonas iesniegumu, jo tās funkcijas ir, piemēram, noziegumu pret cilvēci apkarošana. Tāpēc mēs labprāt saņemtu kāda jurista skaidrojumu par šīs rīcības legalitāti. Mēs pēc pārbaudes ierosināšanas ar bailēm atbildējām uz zvaniem no nepazīstamiem telefona numuriem un atcerējāmies savu radinieku stāstus par to, kā viņi ir savākti pirms izvešanas uz uz Sibīriju. Tomēr mūsu bažas nepiepildījās un neviens mūs nekur neaicināja ierasties.


Tas tikai norāda uz to, ka par spīti „stabilitātes garantam“ šajā valstī runas brīvība vēl pastāv. Tomēr savas sapulces tagad rīkojam publiskās vietās ar mazu noklausīšanās risku un jaunajiem VDK biedriem rīkojam iesvētības.




4. Vai kādam no jums ir trusis? Varbūt kāds cits dzīvnieks?



Mums nevienam nav trušu vai citu mājdzīvnieku. Mēs gan domājam iestāties Latvijas Trušaudzētāju biedrībā, lai labāk varētu sekot līdz un izprast truša Liša gaitas. Tas varētu līdzēt arī sekošanai līdzi Zatleram, jo, ziniet, ir tāds teiciens "Kāds trusis, tāds saimnieks.". Mēs atbalstām Latvijas Ornitoloģijas biedrību un daži no mūsu biedriem ir arī šīs biedrības biedri.




5. Vai esat devuši ārstiem pateicības? Vai vispār slimojat?



Daži no bloga lasītājiem sauc mūs par garīgi slimiem, bet mēs pagaidām, kāda cita lasītāja vārdiem, esam tīrasiņu latvieši. Jebkurā gadījumā, paldies Dievam, garīgas kaites nelīp. Pateicības mēs dodam bieži, daudz un no sirds: frizieriem, ārstiem, apkalpotājiem, valsts ierēdņiem, Valsts Ieņēmumu dienesta darbiniekiem un visiem tiem, kuru darbu mēs patiesi novērtējam. Izmantojot iespēju, pasakāmies arī visiem tiem, kuri ir ar mums. Paldies!




6. Vai aprobežojaties tikai ar šo mājas lapu vai arī piekopjat vēl citassabiedriskas aktivitātes?



Ne ar ko neaprobežojamies, piemēram, nesen piedalījāmies vienā talkā. Mēs ceļamies un krītam par prezidentu. Piedalāmies truškopības semināros un Truša inaugurācijas pasākumā. Ja mūs iedvesmos vēl kāds latvju tautas dižgars, tad atvērsim lapu arī viņam. Piemēram, Kalvīša kungs jau sen būtu pelnījis savu interneta mājiņu.




7. Kāpēc tomēr pašā mājas lapā neatklājat Zatlera draugu identitāti?



Nevis Zatlera, bet Vatlera identitāti, tomēr Zatlers mums ir ļoti tuvs. Atklājot identitāti, tiktu apdraudētas mūsu un mājas lapas lasītāju īpašās attiecības, kā arī negribam nejauši uz ielas pakļūt zem „orzanžā ceļaruļļa“ kādā no Rīgas ielām. Tāpat mēs baidāmies no pateicību grēdām, kuras varētu nākt pār mūsu galvām.




8. Noraksturojiet savu attieksmi pret politiku kopumā.



Mūsu attieksme pret politiku ir redzama blogā, īpaši Zalda Vatlera manifestā. To varētu raksturot šādi—draugus neizvēlas, viņi tiek iecelti.




9. Par mājas lapu - vai ir dati, cik cilvēki to apmeklē vidēji dienā?



Mūsu lielais prieks ir tas, ka nesen pārsniedzām 10 000 unikālo lietotāju skaitu. Vidēji dienā blogu apmeklē 500 unikālo lietotāju.




10. Kādi bijuši lielākie joki, ko esat pastrādājuši vai pieredzējušisavā dzīvē?



Mūsu lielākais joks šobrīd top. Bet tas ir ļoti nopietns.Intas Lases ieteikšana par Valda Zatlera preses sekretāri bija mūsu plānotais lielākais joks, bet kāds pasteidzās mūsu vietā un to ieteica Zatleram visā nopietnībā. N Nu kā tā var "pamest cilvēku zem tanka".




Jautājumi, kurus Nezālīša kungs aizmirsa pajautāt.






Cik ilgi blogs darbosies?



To jautā daudzi. Būtu loģiski bloga darbību izbeigt brīdī, kad Valdis Zatlers neatgriezeniski "pāraug" VVF. Tas nozīmē, ka blogs darbosies vēl kādus tuvākos 65 gadus.



Jūsu vēlējums Latvijas politiķiem.



Keep it real! Varbūt arī Jūs tad gluži neviļus tiksiet pie sava bloga.

Kalvīt, Tavs gājiens!

Maizītis vs. Emsis = 1:0

Spēlē Maizītis vs. Kalvītis pirmais gājiens izdarīts, rezultāts 1:0. Kalvīti, kāda būs atbilde?

To gaidot, pārpublicējam tekstu, kas ir šī viena punkta vērts.

Pilns teksts šeit.

Avots: mk.gov.lv

Tests "Cilvēks Zatlers"

Zatlers ir:
a)valsts prezidents
b)koalīcijas prezidents
c)nav prezidents,bet ir labs cilvēks

Zatlera mīļākais tv seriāls ir:
a)mentu kari
b)hameleonu rotaļas
c)neprāta cena

Zatleram savs viedoklis par svarīgākajiem notikumiem:
a)parādās pēc nedēļas,kad tie jau vairs nav svarīgākie notikumi
b)ir,bet neparādās vispār
c)nav

Zatlers nav atkarīgs no TP, jo:
a)vienreiz bija paudis atšķirīgu viedokli
b)naktī,klusumā pie sevis sauc Kalvīti par sliktu cilvēku
c)ir atkarīgsPēc 100 dienām

Zatlers par oligarhiem:
a)neko nezina
b)negrib neko zināt
c)uzskata ka Šķēle ir labs cilvēks,bet labs cilvēks nevar būt oligarhs

Zatlera ievērojamākie darbi:
a)Septembra sākumā izsludinātā trauksme ielu šķūrētājiem
b)Stāvēja ļoti tuvu Pugačovai
c)Gauju pārdēvēja par Daugavu

Zatlers uzskata,ka valdība strādā labi, jo:
a)tā uzskata Kalvītis
b)savādāk domāt nemaz nevar
c)valdība ir slikta,bet to nedrīkst nevienam teikt, tas šķels sabiedrību.


Paldies lasītājam Anonīmam!