VDK: Prezidentam ir jāuzmanās no tiem, kas viņu sargā un apkalpo. Prezidenta apsargs apsūdzēts Vaškeviča mašīnas dedzināšanā


Valsts prezidents Valdis Zatlers ļoti cītīgi apceļo Latviju un arī dodas uz dažādām valsts iestādēm, savās vizītēs satiekot simtiem dažādu cilvēku, kuru nodomus viņš nezin. Protams, Zatlera kungam nevajadzētu baidīties no Rēzeknes pensionārēm vai Zilupes večukiem, bet viņam drīzāk jābaidās no tiem, kas apsargā viņu pašu.

Pilnīgi neko ļaunu nenojaušot, Valsts prezidents 14.augustā apmeklēja Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienestu, kas veic prezidenta apsardzes funkcijas. Prezidentam izrādīja dažādu tehniku, kuru dienests izmanto spridzekļu meklēšanā pirms dažādām ārzemju amatpersonu vizītēm. Prezidents, domājams, pat nenojauta, ka par to visu viņam stāsta cilvēks, kurš pēc nedēļas atradīsies apcietinājumā par, iespējams, veiktu smagu noziegumu-- virsleitnants Edgars Gulbis (attēlā kopā ar prezidentu).

Ceturtdien Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa kā drošības līdzekli - apcietinājumu - piemēroja jau minētā dienesta darbiniekam Edgaram Gulbim, kurš tiek turēts aizdomās par VID Muitas kriminālpārvaldes priekšnieka Vladimira Vaškeviča automašīnas VW Jetta dedzināšanas mēģinājumu un tās pašas automašīnas zādzību pagājušā gada jūnijā, ziņo LETA un Apollo.lv.

VDK iesaka prezidentam rūpīgi pārbaudīt, kas viņu apsargā un rūpējas par viņa drošību. Varbūt prezidenta apsargu vidū ir vēl cilvēki ar tumšu pagātni. Tāpat VDK iesaka prezidentam pārbaudīt vai viņa preses sekretāre Inta Lase nav saistīta ar kriminālās mājaslapas www.zatlers.blogspot.com veidotājiem. Būtu ļoti neglīti, ja vēlāk atklātos Lases kundzes ciešā saistība ar šīs lapas veidotājiem.

Avoti: mod.gov.lv, leta.lv, apollo.lv

VDK: Vai Zatlers izteiks līdzjūtību Rīgas Zooloģiskajam dārzam sakarā ar Čabulīša aiziešanu mūžībā?


Vakar latviešu nācija saņēma sēru ziņu-- miris valsts galvenais aligators Čabulītis, kurš priecējis gan mūsu bērnus, gan mūs pašus, mūsu vecākus un arī vecvecākus. Par Čabulīša nāvi ziņoja visi galvenie valsts mediji un šī bija viena no nozīmīgākajām trešdienas ziņām.

Valsts prezidents Valdis Zatlers gan vēl ar vien klusē. No Valsts prezidenta kancelejas puses nav bijusi nekāda reakcija uz Čabulīša nāvi. Valsts prezidents atrodas vizītē Somijā, bet noteikti pēc atgriešanās prezidents līdzjūtību mums visiem izteiks. Iespējams, tiek gatavots speciāls paziņojums, kuru gatavo Inta Lase (atcerieties preses relīzi par Lāčplēsi un Melno bruņinieku).

Mūsu prezidents mīl dzīvniekus (viņam taču ir trusis Lisis), tāpēc prezidenta reakcijai uz notikušo ir jāseko! Gaidīsim brīdi, kad prezidents atklās Čabulīša izbāzeni Rīgas Zooloģiskajā dārzā.

Avoti: www.db.lv, www.rigazoo.lv

Zatlers kopā ar lielāko daļu tautas ir pret Gaismas pils projektu


Pirmdien intervijā Latvijas radio, Valsts prezidents Valdis Zatlers pierādīja, ka ir tautas prezidents. Prezidents Zatlers izrādās gluži tāpat kā 47,5% Latvijas iedzīvotāju ir pret Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) projekta īstenošanu brīdī, kad ir tik augsta inflācija. Lai veiksmīgi cīnītos ar inflāciju, prezidents iesaka "pāris gadus nogaidīt" ar lielo kultūras objektu celtniecību un tad, kad ekonomika būšot "nostabilizējusies", šos projektus, ieskaitot LNB, varēs realizēt.

Valdis Zatlers ir kopā ar tautu un lieliski saprot cik bezjēdzīga ir tik lielas naudas tērēšana tik grūtos apstākļos, kādos atrodas Latvijas tauta. Prezidents sava pirmā darba mēneša laikā ir apceļojis lielu daļu Latvijas un ir redzējis kā ļaudis dzīvo. Vai tad cilvēkiem Zilupē vajag Gaismas pili Rīgā? Nē, nevajag! Viņiem vajag ceļus tiltus un maizi, ko dot bērniem.

Prezidents ar šo savu soli ir skaidri nostājies to pusē, kuriem šis "intelektuālo jampampiņu" projekts šķiet nepieņemams! Valdis Zatlers īsteno savu "vienkāršā tautas prezidenta" programmu, kuras galvenais mērķis ir vienkāršība visās tās izpausmēs. Prezidentam rūp izsalkusī tauta, nevis Helēnas Demakovas ambīcijas.

Avoti: www.latvijasradio.lv, www.gaismaspils.lv

Tēvs Latvija - labojums

Lai arī Valdis Zatlers turpina veidot savu Tautas Tēva tēlu, VDK kļuvis zināms, ka mūsu iepriekš paustais ir bijis vien preses pīle - prezidents Brīvības pieminekļa izskatu negatavojas mainīt.



Tam pamatā gan nav kārtējā ģeniālā prezidenta masu apziņas zintnieces un lieliskās vēsturnieces I.Lases ideja, bet fakts, ka Valdis Zatlers piemineklī jau ir iemūžināts.


Un, lūk, bilde ar prezidentu, ja kāds tiešām vēl nav ievērojis viņa "pelēko un visapkārt taisno tēlu".

Paldies Z.Zichmanim par kontribūciju!

Konkurss lasītājiem: Viens likums, viena taisnība visiem?

Valsts prezidents nesen paziņojis par plāniem dibināt jaunu likumu skaidrošanas komisiju.


Attēlā prezidenta tikšanās ar Latvijas mūsdienu tiesību zinātnes korifejiem E.Levitu un I.Ziemeli.

Nedēļas jautājums lasītājiem par Lielā Z titulu -
Kāds būs jaunās komisijas darbības mērķis?

P.S. VDK ir kļuvis zināms, ka jaunā komisija noteikti neatbildēs par nodokļu likumdošanas konsekventu piemērošanu valstī, jo par to jau atbild Zatlera dibinātais Valsts Izņēmumu Dienests.

Avoti: president.lv

Kalvītis - ne tikai stabilitātes garants?

VDK ļoti tīk Rīgas Laika anekdotes par vidējo latvieti, arī tā par Zatlera pēlēkajiem un taisnajiem matiem... Pieņēmām, ka tauta īstenās latvietības izpausmēs būs saskatījusi arī Zatlera morālētiskajā stājā jaunajā amatā. Un daudzi saskatīja, balsojot par Cibiņu (27%).

Tomēr vismaz šobrīd tauta uzskata, ka valsts prezidents ir tikpat ētisks, cik ministru prezidents Aigars Kalvītis (39%). Vai tas nozīmē, ka arī Zatleram ir vismaz viena iezīme, kas to padara par politisku ilgdzīvotāju?

Un vēl viens jautājums - vai Kalvītis tagad ir ne tikai "stabilitātes garants", bet arī "ētikas standarts"?

Madara: Par Zatleru smīnētu arī truškopis, grāmatvedis un skolotāja

Pirms nedēļas uzdevām jautājumu, ko Zatlers teica jaunajai tiesnesei attēlā.

Lai arī gribētos piekrist Anonīma atbildei "Esiet kā es. Esiet labāki par mani.", jo prezidentam katrā valstī būtu jābūt pilsoņu rīcības morāli kategoriskajam imperatīvam, šoreiz Lielā Z jeb Nedēļas Zatlerologa titulu iegūst cita persona.

Par Nedēļas Zatlerologu pasludinām Madaru, par kuru spīvāks ir tikai Pans Krekšķis.
Trešdien, 8 augustā 13:58 Madara teica: "Lai kā gribētos meklēt zemtekstus, tomēr nav nekādas nozīmes tam, ka tā ir tiesnese. Smīnētu arī truškopis, grāmatvedis, skolotāja..."