Kāpēc Latvijas Prezidentam ir tik labas idejas?

Latvijas prezidents Valdis Zatlers ir cilvēks, kura domas un darbi regulāri tiek atspoguļoti Latvijas un ārvalstu medijos, kā arī internetā. Ievērojamais zatlerologs Zaldis Vatlers ir pārliecināts, ka tas nav tikai Intas Lases augstās sabiedrisko attiecību kvalifikācijas rezultāts, bet tam ir arī vienkāršiem ļaudīm saprotams skaidrojums.


Uz šādu Vatleru ir uzvedinājusi nesenā ziņa, ka valsts prezidents ir ticies ar Starptautiskās šaha federācijas (FIDE) prezidentu Kirsanu Iljumžinovu un pēc tikšanās atzinis, ka

"jāapsver iespēja Latvijas skolās ieviest šaha mācību stundas, jo tas nodrošina loģisko domāšanu un skaidru runu".

Valsts prezidents pat varētu atbalstīt vērienīga šaha centra būvi galvaspilsētā. Šis centrs vizuāli atgādināšot kādu no šaha figūrām. Daudz cilvēku pēdējās dienās izteikuši neizpratni par prezidenta pēkšno atbalstu FIDE un pārliecību par šaha pozitīvo ietekmi, jo prezidenta iecienītais sporta veids ir basketbols.

Kā VDK informēja Zaldis Vatlers un ticami avoti Prezidenta Kancelejā, Valda Zatlera nostāja šajā jautājumā nav nejauša. Prezidents ir vienkārši salīdzinājis Iljumžinova kunga idejas ar savas rezidences vizuālo tēlu un secinājis, ka tas ir galvenais faktors, kas izskaidro viņa veiksmīgo darbību kā prezidentam jau veselu mēnesi. Kā zināms, Zatlera darba kabinets atrodas Svētā gara tornī, kas vizuāli atgādina šaha figūru "tornis".



Avoti: Delfi.lv, Apollo.lv, Zatlers.lv, President.lv

Nav komentāru: