VDK: Prezidentam ir jāuzmanās no tiem, kas viņu sargā un apkalpo. Prezidenta apsargs apsūdzēts Vaškeviča mašīnas dedzināšanā


Valsts prezidents Valdis Zatlers ļoti cītīgi apceļo Latviju un arī dodas uz dažādām valsts iestādēm, savās vizītēs satiekot simtiem dažādu cilvēku, kuru nodomus viņš nezin. Protams, Zatlera kungam nevajadzētu baidīties no Rēzeknes pensionārēm vai Zilupes večukiem, bet viņam drīzāk jābaidās no tiem, kas apsargā viņu pašu.

Pilnīgi neko ļaunu nenojaušot, Valsts prezidents 14.augustā apmeklēja Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienestu, kas veic prezidenta apsardzes funkcijas. Prezidentam izrādīja dažādu tehniku, kuru dienests izmanto spridzekļu meklēšanā pirms dažādām ārzemju amatpersonu vizītēm. Prezidents, domājams, pat nenojauta, ka par to visu viņam stāsta cilvēks, kurš pēc nedēļas atradīsies apcietinājumā par, iespējams, veiktu smagu noziegumu-- virsleitnants Edgars Gulbis (attēlā kopā ar prezidentu).

Ceturtdien Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa kā drošības līdzekli - apcietinājumu - piemēroja jau minētā dienesta darbiniekam Edgaram Gulbim, kurš tiek turēts aizdomās par VID Muitas kriminālpārvaldes priekšnieka Vladimira Vaškeviča automašīnas VW Jetta dedzināšanas mēģinājumu un tās pašas automašīnas zādzību pagājušā gada jūnijā, ziņo LETA un Apollo.lv.

VDK iesaka prezidentam rūpīgi pārbaudīt, kas viņu apsargā un rūpējas par viņa drošību. Varbūt prezidenta apsargu vidū ir vēl cilvēki ar tumšu pagātni. Tāpat VDK iesaka prezidentam pārbaudīt vai viņa preses sekretāre Inta Lase nav saistīta ar kriminālās mājaslapas www.zatlers.blogspot.com veidotājiem. Būtu ļoti neglīti, ja vēlāk atklātos Lases kundzes ciešā saistība ar šīs lapas veidotājiem.

Avoti: mod.gov.lv, leta.lv, apollo.lv

2 komentāri:

Anonīms teica...

Super bilde :)

Anonīms teica...

http://www.mygame.com/user/AivarsLembergs