Zatleram vajadzīgs padomnieks ģeogrāfijā


Pēc Valsts prezidenta Valda Zatlera intervijas publicēšanas žurnālā Rīgas Laiks ir kļuvis zināms, ka prezidentam steidzami nepieciešams padomnieks ģeogrāfijas jautājumā. Zatlers intervijā sacīja:

"[..] Kosovai apkārt ir Horvātija, Serbija – šīs valstis, kas nav Eiropas Savienība un nav pat tuvu viņai.[..]"

Diemžēl Kosovai nav robežas ar Horvātiju (skat. karti). Tāpat Horvātija ir "tuvu" Eiropas Savienībai un ir uzsākusi iestāšanās sarunas.

Horvātijas iedzīvotāju komentārus par šo Zatlera kļūdu VDK nav izdevies iegūt. Jāizsaka cerība, ka dodoties valsts vizītē uz Horvātiju, Zatlera ārlietu padomnieks Andris Pelšs prezidentam iemācīs, kur katra Balkānu valsts atrodas un ar ko robežojas.


Avoti: Wikipedia, President.lv

3 komentāri:

Anonīms teica...

Ir zināms, ka Briselē ir problēmas ar latviešu valodu protošiem tulkiem. Ar šo problēmu ir saskaries arī jaunievēlētais LR prezidents V.Zatlers, apmeklējot Briseli.
Zatlers stāsta preses konferencē: "Mani pretinieki mani jau salīdzina ar Džordžu Bušu. Tāds gods. Apšaubamas dabas ir šis salīdzinājums.
Nesen biju Staburagā, tā ir tāda vieta Latvijā..."
Žurnālists: "Atvainojiet, Zatlera kungs, bet tas ir Francijā."
Zatlers: "Vai Staburags tiešām atrodas Francijā?"
Žurnālists: "Jā".
Zatlers: "Bet tur taču ir mūsējie...?"
Žurnālists: "Jā".
Zatlers (domīgi): "Kurš tad no viņiem ir tas Melnais Bruņinieks?"

Unknown teica...

Ha hā, ieejot prezidenta mājaslapā konstatēju, ka prezidentam ir vajadzīgs padomnieks arī vēstures jautājumos. Kas ir - Latvijas vēstures grāmatu grūti izlasīt?

Ronya teica...

nekadus padomniekus, vienkarshi jaapaaraksta kartes , lai tautai butu kopiigs viedoklis ar prezidentu