Kā tikt vaļā no Vatlera, Zatlera un Buša?

Kā tikt vaļā no Vatlera?



VDK telefonintervijā atbild Zaldis Vatlers: „Ak ta’ apnicis jums esmu jau. Ātri gan! Kā tikt vaļā no Zalda Vatlera? Vajadzēs tādu riktīgi treknu aploksni. Bet nu klausās, ko ta’ tādu jums esmu nodarījis. Ja dosiet tādu kārnāku aploksnīti, tad jau varēsim ko sarunāt! Esmu taču Latvijas rezidents!!!”




„Kā tik vaļā no Zatlera?” jeb izvilkums no Satversmes

48. Valsts Prezidentam ir tiesība ierosināt Saeimas atlaišanu. Pēc tam izdarāma tautas nobalsošana. Ja tautas nobalsošanā vairāk nekā puse balsotāju izsakās par Saeimas atlaišanu, tad Saeima uzskatāma par atlaistu un izsludināmas jaunas vēlēšanas, kurām jānotiek ne vēlāk kā divus mēnešus pēc Saeimas atlaišanas.

50. Ja tautas nobalsošanā vairāk nekā puse no nodotām balsīm izsakās pret Saeimas atlaišanu, tad Valsts Prezidents uzskatams par atlaistu un Saeima ievēl jaunu Valsts Prezidentu uz atlaistā Prezidenta atlikušo pilnvaru laiku.

51. Uz ne mazāk kā puses visu Saeimas locekļu priekšlikumu, Saeima slēgtā sēdē ar ne mazāk kā divu trešdaļu visu Saeimas locekļu balsu vairākumu, var nolemt atlaist Valsts Prezidentu. Pēc šāda lēmuma Saeima nekavējoši ievēl jaunu Valsts Prezidentu.

52. Ja Valsts Prezidents atsakās no amata, nomirst vai tiek atsaukts pirms viņa amata laiks izbeidzies, Valsts Prezidenta vietu izpilda Saeimas priekšsēdētājs, kamēr Saeima izvēl jaunu Valsts Prezidentu. Tāpat Saeimas priekšsēdētājs izpilda Valsts Prezidenta vietu, ja pēdējais atrodas ārpus valsts robežas vai citādi aizkavēts izpildīt savu amatu.

54. Valsts Prezidentu var saukt pie kriminālās atbildības, ja tam piekrīt Saeima ar ne mazāk kā divu trešdaļu balsu vairākumu.


Kā tikt vaļā no Buša?





2 komentāri:

Anonīms teica...

Shis starp citu ir janjem vera. Varbut veidot sabiedrisko organizaciju, kuras merkjis ir realizet kadu no sho pantu pieleitoshanu? :) Labs - zatlera atbrivoshanas biedriba vai kaa taa.

Anonīms teica...

Arī es atbalstu Zaltera atlaišanu un pie kriminālatbildības saukšanas.