Vai Google cenzē Internetu arī Latvijā, ne tikai Ķīnā?

Zaldis Vatlers nesen ir ievērojis, ka populārajā interneta meklētājā Google vairs nav iespējams atrast šo lapu nedz ar meklēšanas vārdu 'Zatlers', nedz 'Vatlers', un pat ne 'Valdis Zatlers'. Vai LR Drošības policija pavēlējusi Google mainīt meklēšanas rezultātus? Vai LR Drošības policija ir tikpat varena, ka Ķīnas tautas republikas Kompartijas čeka?

Jebkurā gadījumā šāda situācija ļoti izbrīna VDK, jo iepriekš Google meklēšanas rezultātu pirmajā vai otrajā vietā vienmēr bija zatlers.blogspot.com. Interesanti, ka, pat ievadot šo adresi Googlī, tā pat netiek atrasta. Parādās vien raksti un ziņas, kur reiz minēta bloga adrese, tostarp ar informāciju par Drošības Policijas veikto pārbaudi.

Tātad sanāk tā, ka šī lapa eksistē (vidējais apmeklējums dienā 750), bet meklēšanas rezultātos tā vispār neuzrādās. Tas rada vairākus neatblidētus jautājumus, uz kuriem atbildētu varētu līdzēt arī šīs lapas apmeklētāji!

  • Vai Google arvien ir objektīvs un patiess interneta meklētājs?


  • Vai ir iespējams, ka LR Drošības policija ( u.c. iestādes) sadarbībā ar, piemēram, Latvijai draudzīgās ASV drošības iestādēm, ir spējusi panākt, ka Google vairs neiekļauj meklēšanas rezultātos šīs lapas adresi?

VDK pētnieks Jānis Aploksnis turpinās šķetināt šo mīklu un ziņot.



Avoti: dontbeevil.com

4 komentāri:

Anonīms teica...

Pašlaik pārbaudot, viss kārtībā. Ar atslēgas vārdu "Vatlers" pirmais rezultāts ir zatlers.blogspot.com.

Anonīms teica...

tik varetu cilveki izdarit labu lietu. Man skiet ka shi bloga veidotaji ir sava laika taisijuzhi Vatlers.blogspot.com To vajag novakt.

Anonīms teica...

nezinu, es atradu...

Anonīms teica...

Mājaslapas veidošanā ir izmantots HTML tags "meta content='NOINDEX,NOFOLLOW' name='robots'/". Tas interneta meklētājiem norāda, ka šī lapa ir jāignorē. Tā droši vien ir ļaunuma sakne.