Bormunds Neļskis rakstīs jaunu varoņoperu par Zaldi Vatleru

Zalda Vatlera privātais literāts Bormunds Neļskis ir atradis veidu kā uzlabot Vatlera tēlu, kurš viņa stingrās pretkorupcijas nostājas dēļ ir pamatīgi cietis. Bormunds Neļskis jau savu spalvu ir iemēģinājis radot dažādas varoņoperas (pēdējā ir Neredzētais) un tagad būs gatavs palīdzēt Zaldim Vatleram, radot jaunu varoņoperu: "Zalda Vatlera cīņa ar trim blondajām himērām." Iedvesmu jaunajam varoņoperas sižetam Bormunds Beļskis esot smēlies slavenajā 31.maija preses konferencē Augstajā namā, kur Zaldim Vatleram uzbruka trīs blondas skribentes.

Bormunds Neļskis nespēja Zaldim Vatleram palīdzēt tajā brīdī, kad viņam uzbruka trīs blondi maniakālās avīžu pārstāves, tāpēc literāts Neļskis ir nolēmis atspēlēties īpaši nežēlīgā veidā. Jaunās operas sižets balstīsies uz patieso Zalda Vatlera dzīves stāstu pēdējās divās nedēļās kandidējot uz Valsts Pirmā Rezidenta amatu. Operā gan tikšot izmantotas dažādas alegorijas un trīs blondās žurnālistes tikšot pārveidotas par trim blondajām himērām. Operai būšot laimīgas un Zaldis Vatlers uzveiks trīs blondās himēras, nocērtot viņām galvas. Pašās operas beigās Zaldi Vatleru sagaidīšot jūsmīgs priecīgo ļaužu pūlis, kas skandēs "varonis," "varonis," "varonis!"
Aploksnes gan netikšot pieminētas.

Viens no galvenajiem operas dziedājumiem sauksies: "Preses brīvība nav visatļautība!" Operai tikšot pieaicināts arī Ķīnas Tautas operas koris, kurš dziedās dziedājumu: "Mi za odin Kitai," gan krievu, gan ķīniešu valodās. Jau tiekot meklētas dekorācijas šai ainai un Ķīnā pasūtīts milzīgs Mao Dzeduna portrets, kas būšot izmērā 20 x 20 metri.

7 komentāri:

Anonīms teica...

hehe.. shitais ir labais.

Anonīms teica...

Nez kas atveidos Valdi operaa!

Anonīms teica...

Es gribu būt viena no himērām!!!!!!

Anonīms teica...

Zaldi varetu attelot Boraats

Anonīms teica...

Kāda ir Neļska adresīte? Es gribētu nosūtīt kādu aploksnīti, pftu, pateicību literātam!

Anonīms teica...

ir priekslikums uzdzit google prezidenta majas lapu pec atlsegas varda "aploksne" vai "alfonss". T.p. tiem kas saprot vajag katram izveidot pa majas lapai nosaukt noradi uz vinjas majas lapa ar shiem atslegas vardiem.

Anonīms teica...

bet taas blondaas himeras rulezoja! 3 zetoni katrai :>