Jauns spīdeklis Latvijas politiskajā zvaigznājā


VDK, 03.07.2007.

Aģentūra Delfi ziņo, ka no Japānas aizsardzības ministra amata atkāpies Fumio Kiuma, kurš nebija pietiekami rēķinājies ar tautas viedokli par ASV atombumbas uzbrukumiem Japānai Otrā Pasaules kara laikā.

Zaldis Vatlers jau uzrunājis politiķi, lai tas papildinātu Latvijas politisko zvaigznāju ar savu spozmi. Kiumas kungs ir radis strādāt apstākļos, kad politiķiem ir zems sabiedrības atbalsts, un ir gatavs aizstāvēt nepopulārus viedokļus. Šādu Kiumas soli varētu atbalstīt arī Vatlera garīgais tēvs Valdis Zatlers, jo Kiumas gaitas uzlecošās saules zemē liecina par stipru mugurkaulu.

Bloga veidotājiem Fumio kungs pastāstīja, ka mīļākā krāsa viņam esot oranža. Un vēl – viņa hobijs ir origami locījumu veidošana, tāpēc Kiumas kungam pēc viņa paša vārdiem „... varētu būt viegli atrast kopīgu valodu ar Latvijas prezidentu. Es varu salocīt tādu aploksni, par kuru Zatlera kungs ir sapņojis visu mūžu.”

Vēl notiek spekulācijas par to, kuram politiskam spēkam pieredzējušais politiķis no Japānas varētu pievienoties. Zaldis Vatlers jau ir paziņojis, ka Japānas politiķa pieredze būtu ļoti noderīga rezidenta birojam.

Nav komentāru: